Jump to content
Sign in to follow this  
PeterPanettone

IDE UI inconsistency?

Recommended Posts

Posted (edited)

In The IDE, many UI elements have an associated ToolTip Hint, for example:

 

image.png.eec572923830c2577301a125d47e7bad.png

 

This Hint is shown when the mouse pointer hovers over the UI control.

 

However, many UI elements do not show an associated Hint, for example the Search field in the IDE title-bar and in some windows:

 

image.png.141a46f76dfea1ec5baee6b53b516493.png

 

This is an INCONSISTENCY which confuses the novice user and is also illogical.

 

What do you people think? Shouldn't all UI elements show a hint? (There could be a central switch to activate/deactivate the hints if the expert user doesn't need them anymore).

Edited by PeterPanettone

Share this post


Link to post

There are already a couple of issues regarding these controls in the title bar. I suggest to add this to QP so it can be fixed together with the other ones.

Share this post


Link to post
Posted (edited)
1 hour ago, Uwe Raabe said:

There are already a couple of issues regarding these controls in the title bar. I suggest to add this to QP so it can be fixed together with the other ones.

Yes, there are MANY issues regarding these controls in the title bar.

 

But more generally, the primary issue here is the UI INCONSISTENCY mentioned above.

Edited by PeterPanettone

Share this post


Link to post

Are you aware that this is neither the embarcadero support forum, nor the quality portal? If you encounter bugs, you should file bug reports in the latter.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×