Jump to content
Sign in to follow this  
RDP1974

SOAP Client EEncodingError

Recommended Posts

hello,

 

using Delphi 10.4.1

 

I do a soap call using XML.OmniXMLDom for Linux target and I get EEncodingError "No mapping for the unicode character exists in the target multi-byte code page"

 

Seeing raw stream the remote server is sending bad codes for some Francais characters (out from the map).

 

Do you know how to set HTTPRIO to ask UTF-8 unicode xml instead of multi-byte code page?

 

Thank you

Share this post


Link to post

solved, was not a problem of Delphi that works perfectly

 

was a problem in a remote swiss server of a customer

 

 

Share this post


Link to post

Hi @RDP1974 I have the same issue with a RADServer application developed with 10.4, running on a customer's IIS server.

I could not figure it out how to fix this.  Could you please tell us, how was this solved ?

Edited by ajp
forgot version.

Share this post


Link to post

client cannot be solved, also trying different xml parsers

problem was solved server-side

Share this post


Link to post

@RDP1974 so it means, the server application has to be modified.

I will check this. Thank you !

Share this post


Link to post

I updated the IDE to 10.4.1 and the issue is gone ! No change in code or server settings.

Thank you!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×