Jump to content
Updated RadStudio RoadMap Read more... ×
Sign in to follow this  
ULIK

Bug in latest release 1.3.12.76 on macro templates

Recommended Posts

Hi,

 

one of the last releases since official 1.38 (1.3.8.50) introduces a bug on macro templates (at least on Delphi 10.2.3 Tokyo)

 

- define a template xyz like this:

  •   %YEAR%-%MONTH%-%DAY%  %PROGRAMMERINITIALS%  |
  • Insert position: cursor position

 

- create a new unit

- on top of it add a new line and type "xyz" and complete it

--> The result should be something like '2019-01-04  UK'

 

- delete the expanded template

- next add a comment at top of unit that contains 'ü' character:  // ü

- on following line type 'xyz' again and expand it

--> Result is now a malformed text: 'x019-01-04  UK'

 

going back on 1.3.8.50 and everything is fine again. 

 

HTH,

Ulrich

Share this post


Link to post

Thanks, that indeed looks like the same error. And I wonder why it works with 1.3.8.50.

 

Anyway, thank you for maintaining that fine tool!

Share this post


Link to post
Posted (edited)
1 hour ago, ULIK said:

And I wonder why it works with 1.3.8.50.

I'm not surprised given the many changes I have made to the code for accessing the editor buffer. Most of them were for the better, at least. 😉

It's very difficult to do regression tests for a tool like GExperts, given how many versions of the IDE it supports and that I am most of the time the only developer working on it.

I don't catch many bugs when using GExperts because I rarely use many of the features. So I need good bug reports, especially ones containing steps to reproduce the problem reliably.

Edited by dummzeuch

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
×