Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'sydney'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Delphi Questions and Answers
    • Algorithms, Data Structures and Class Design
    • VCL
    • FMX
    • RTL and Delphi Object Pascal
    • Databases
    • Network, Cloud and Web
    • Windows API
    • Cross-platform
    • Delphi IDE and APIs
    • General Help
    • Delphi Third-Party
  • C++Builder Questions and Answers
    • General Help
  • General Discussions
    • Embarcadero Lounge
    • Tips / Blogs / Tutorials / Videos
    • Job Opportunities / Coder for Hire
    • I made this
  • Software Development
    • Project Planning and -Management
    • Software Testing and Quality Assurance
  • Community
    • Community Management

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Delphi-Version

Found 14 results

  1. shineworld

    Syndney 10.4.1 missing NumberBox

    Hi all. There is a way to detect if compile phase is in Delphi 10.4.1 or 10.4.2 ? At Embarcadero documentation they notice only VER340 and compiler 34.0 for either: https://docwiki.embarcadero.com/RADStudio/Alexandria/en/Compiler_Versions but VCL from 10.4.1 and 10.4.2 is different and in 10.4.1 NumberBox is not available. This block 10.4.1 users to compile PythonVCL design package or force them, at any pull, to manually remove any reference to NumberBox where present in check: {$IFDEF DELPHI10_4_OR_HIGHER} ... {$ENDIF DELPHI10_4_OR_HIGHER}.
  2. Hi all. I'm trying to create a Python Extension Module with Delphi Sydney. I'm adding an IPC Engine Client to access to one or more IPC Engine Server (either based on Windows Messages). It works and is very a good tool. I've only a question about the resulting python class that does not have a list of properties/methods, not in all cases. Looking at xxx.__dir__ I can get the list of available methods: But if I use the code completion of PyScripter only base TPyDelphiPersistent are available: Strangely if I create a pre-made istance TPyIPCEngineClient object and I add it to the module as SetVar('myIPC', xxxx, xxx) all TPyIPCEngineClient are showed. What I'm mistaking ? Thank you in advance for replies. pycncipc1.zip
  3. Hi all. I'm new to JSON frameworks and I'm getting lost in a spoonful of water. In the Sydney help I've found this code: JSONValue := TJSONObject.ParseJSONValue('{"colors":[{"name":"red", "hex":"#f00"}]}'); Memo1.Lines.Add('READER:'); if JSONValue is TJSONArray then //... else if JSONVAlue is TJSONObject then Memo1.Lines.Add('colors'); Memo1.Lines.Add('name: '+ JSONValue.GetValue<string>('colors[0].name')); Memo1.Lines.Add('hex: '+ JSONValue.GetValue<string>('colors[0].hex')); Now this works fine but I need to read a client request so formatted: var Text: string; Command: string; JsonValue: TJSONValue; JsonValueArg: TJSONValue; begin // parse json JSONValue := TJSONObject.ParseJSONValue('{"cmd":"program.add.text", "txt":"for I := 0 to 100 do"}'); if not (JSONValue is TJSONObject) then Exit; // gets command type (in Command I've found the "cmd" value "program.add.text". ALL RIGHT!!!) if JSONValue.TryGetValue('cmd', Command) then Exit; // gets command argument txt (does not found the "txt" value and program EXITS!!!) if JSONValue.TryGetValue('txt', Text) then Exit; //... I can't change the JSON request string to contain an array as well as in the Embarcardero sample because reach from a customer program and I've checked with only JSON validator and seem to be fine. What was I've mistaken? Thank you in advance for your replies.
  4. Hi all, I'm trying to use TTask to perform some parallel code with Sydney 10.4.1 looking at the sample code in Help System, so it should be supported by 10.4.1: but I've got always the error: [dcc32 Error] osIPCTCPServerContext.pas(423): E2250 There is no overloaded version of 'Create' that can be called with these arguments Have you any idea about it? Thank you in advance for replies.
  5. Hi all. Some days ago I've installed the CnWizards_1.2.0.1035 to try the remove unused units for uses sections. Saw that it does not work as aspected I've uninstalled the software. After this, the right mouse click mouse disappears and at now only the following pop-up appears: How to restore original popup with Evaluate, etc etc?
  6. Hello to everybody. I need to add a button to each cell and use one click function. Unfortunately I get an error Access violation at address ... Thank you all. Daniel public { Public declarations } procedure btnChangeSClick(Sender: TObject); ... ... procedure TfrmMain.btnChangeSkupinaClick(Sender: TObject); begin frmSelectS.gridName := 'TEST'; frmSelectS.ShowModal; end; procedure TfrmMain.grid1DrawColumnCell(Sender: TObject; const Rect: TRect; DataCol: Integer; Column: TColumn; State: TGridDrawState); var Field: TField; fixRect : TRect; btnChangeS: TButton; begin Field := Column.Field; if (Column.Index = 0) then begin try btnChangeS.Create(grid1); btnChangeS.Parent := grid1; btnChangeS.Visible := True; btnChangeS.Caption := '...'; btnChangeS.Width := 25; btnChangeS.Height := (Rect.Bottom - Rect.Top) - 2; btnChangeS.Left := (Rect.Left + Rect.Width) - (btnChangeS.Width +1); btnChangeS.Top := Rect.Top + 1; btnChangeS.OnClick := btnChangeSClick; grid1.DefaultDrawColumnCell(Rect, DataCol, Column, State); except On E: exception do begin ShowMessage(E.Message); end; end; end; end;
  7. Hi developers, I am moving a project from BDS2006 to Sydney. I have strange behavior when debugging with Sydney, the program slows down a lot, and becomes almost unusable. In BDS2006 there is no noticeable difference between running a program in debug or without debugging which helps a lot in the development. In Sydney, this is not the case, and to understand if some changes bring about performance improvements or not, all that remains is to run without debugging and disseminate the log code ... Frustrating. I am attaching a video that highlights how the behavior changes between the two ways of running a program. When running in Sydney the system becomes so slow that the thread sending data via TCP / IP to the connected device cannot keep up with the data request. Everything is slowed down and jerky. Do you have any idea what might go wrong? PS: During the installation of the IDE I also installed the Parnassus Debugger, doesn't this considerably increase the load in the execution of programs in Debug? I obviously use a lot of threads but not a lot to bring the process to its knees. As you can see, when it is not debugged, the CPU used by the program aligns itself on 1-2%. Thanks in advance for the suggestions. https://youtu.be/eLTVhPkn0NA
  8. It is a small bug but it annoys us every day: https://quality.embarcadero.com/browse/RSP-25667?jql=text ~ "versioncode" Please vote for it so it gets solved!
  9. I'm creating some UI controls using AggPasMod in a touchscreen application. Some of these controls don't have the Press and Hold feature to simulate Right Mouse click. How to disable this gesture option in them? Is the square visible when I keep pressed touch for a while in the knob. Thank you in advance for your replies. 2021-04-02 09-08-24.7z
  10. shineworld

    Keep D2006 vs Sydney aligned

    Hi all. I'm moving a big project from D2006 to Sydney. Required changes are very few after few changes in the original sources D2006 files so I can maintain either version. Why that? D2006 is a killer, all work perfectly and well tested. I can't say this for Sydney which crashes often, overall during debug. The reason to move is to add support of Unicode. The program still remains a 32-bit application. But there is a problem. With source code and very few $DEFINE, I can manage the differences and keep a clean source code. With DFM, unfortunately, I've found some differences, for example in TLabel. In BDS2006 the TLabel is for default Transparent = False so for any DFM there is not this property value. In Sydney, the TLabel is for default Transparent = True so the resulting View is very UGLY and needs to manually fix every time. Other object's properties are different. How to solve this incompatibility? There is a document that describes differences? There is a tool to automate the conversions? I have about 30 views and 40 frames with related DFM...
  11. Hi all, I'm trying to de-couple the actions lists, with related actions, from a specific form to a data module. These actions will be used so also in other views without duplicate them in every form. The things work BUT they are not cyclic updated. The OnActionUpdate is called only when I click on the assigned graphic button (for example), but I would like that ActionXXX.Enabled si cyclically called as when they are in a form. Some ideas? Best Regards Silverio
  12. Hi, After updating to delphi 10.4 and SDK 29 the camera and gallery do not work on Android 10 Also delphi examples don't work. After taking a photo from the camera the app doesn't return anything while the gallery, after choosing the photo, raises this execption First chance exception at $ 00000074D87D473C. Exception class EBitmapLoadingFailed with message 'Loading bitmap failed (/data/user/0/com.embarcadero.CameraRoll/cache/IMG_20200911_1728082355078942815963051.jpg).'. Process CameraRoll.apk (11714) any ideas?
  13. Hello all, when I deploy a FMX application to Ubuntu (in this case the "Screenshot" fmx demo) the Delphi 10.4 debugger hangs totally. My Windows and Linux machines are both VMWare VM's. I can see that the freshly compiled executable appears in the home/PAServer/scratch-dir/myname/Screenshot directory. The message log in the Delphi IDE gives a warning "Local file \Redist\libfmux.so not found. Skipping deployment." The executable is not started on the Linux system by PAServer. I am able to start the executable manually, so the executable itself must be OK. But Delphi hangs so thoroughly that I can't debug it. I can only terminate Delphi in the task manager. Am I doing something wrong?
  14. sjordi

    10.3/10.4 Debug iOS?

    Hi, Just tried to debug an iOS app from within the IDE but when launched on the iPhone, all breakpoints are marked as invalid and the app doesn't stop on any of them. Even an empty app with a breakpoint in FormCreate doesn't work.The Events window says Module Load: dyld. No Debug Info. Base Address: $0000000104D8C000. Process Project1 (1774) Module Load: Project1. Has Debug Info. Base Address: $0000000102D34000. Process Project1 (1774) No Debug Info for dyld... Am I missing something? Thanks for any clue. (I'm in Debug mode of course, not Release) Xcode 11.5 and iOS SDK 13.5
×