Jump to content
PeterPanettone

Error when installing JCL from GetIt

Recommended Posts

I have just installed Delphi 10.3.3 in a Parallels VM, and so far everything seems to be OK.

 

Now in GetIt, I have tried to install the JCL (Jedi Code Library), and there was this error message:

 

The code execution cannot continue because vcl260.bpl was not found. Reinstalling the program may fix the problem.

 

Anyone ever got this error message?

Share this post


Link to post
1 hour ago, David Schwartz said:

I get these periodically. I just close Delphi and reopen it.

That's what I have done. But on the next IDE restart I got this error:

 

image.thumb.png.22c9693b59e47e78ed01fcadf7fe0827.png

 

Translated to English, this means:

System error. Code: 1400.

Invalid window handle.

 

BTW, do you also run the IDE in a VM?

Edited by PeterPanettone

Share this post


Link to post
6 minutes ago, David Schwartz said:

Yes, I use Virtualbox with Win 7. But I haven’t seen this error 

You mean, Win7 inside a VM or Win7 as a host for VirtualBox?

Share this post


Link to post

Meanwhile I tried to uninstall the not installed JCL, and I again got the error message about the not found rtl260.bpl:

 

image.thumb.png.bed0da5d27066fdf8ac2b570666136ed.png

 

 

Edited by PeterPanettone

Share this post


Link to post

it's obviously not finding that BPL. I don't think it has much to do with the Jedi library, if anything.

 

It's complaining about file xyz. Why don't you show that file xyz is really there and that it's findable (via the path), instead of showing that something unrelated still complains when you do something that is trying to access file xyz?

Share this post


Link to post
55 minutes ago, David Schwartz said:

I don't think it has much to do with the Jedi library, if anything.

I have installed several different things now from GetIt (libraries, components, etc.) without problems and compiled code without problems. So it seems logical that the problem has something to do with the JCL installer.

Share this post


Link to post
17 hours ago, Vandrovnik said:

How long is your PATH environment variable? Is there space enough for all paths?

460 chars.

Share this post


Link to post
17 hours ago, PeterPanettone said:

I have installed several different things now from GetIt (libraries, components, etc.) without problems and compiled code without problems. So it seems logical that the problem has something to do with the JCL installer.

The installer is not the library. FWIW, I installed all 3 Jedi libs recently and have had no problems.

Share this post


Link to post
On 2/5/2020 at 6:10 PM, David Schwartz said:

I installed all 3 Jedi libs recently and have had no problems.

You are a LUCKY MAN!

Share this post


Link to post

just run it from your DELPHI iDE AFTER ADDING LIBRARY PATH

..\jcl\lib\d27\win32

..\jcl\source\include

..\jvcl\lib\d27\win32

..\jvcl\common

..\jvcl\resources

Remark:

please use download link from repo using Github desktop 

i hope this steps will be helfull for 

SnapShot.png

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×