Jump to content
RadStudio 10.3.1 was released today Read more... ×
Syntri

IDE Fix pack for Rio

Recommended Posts

@jbg  I have tested uData.pas as well as a couple of my other projects. All good.  Many thanks for this fantastic helper.

 

I am curious though.  On Friday I created a new project in Rio that was very similar to one that showed the problem.  The new one loaded without any problem.   I was in the process of trying to make the projects as similar as possible to see what was different. The sample form I was about to load up was very simple, and quite different to uData.pas. 

 

Do you know what it was that triggered the error in some conditions but not others ?

Share this post


Link to post
1 minute ago, Sue King said:

Do you know what it was that triggered the error in some conditions but not others ?

A function that converts UTF8Strings that contain only ASCII characters to UnicodeStrings used an SSE 4.1 CPU instruction. But the SSE instructions are only used if there are more than 15 characters in the UTF8String.

Share this post


Link to post

@Sue King Try to save your data module in the text format (right click - Text DFM), and then reopen with the previous version of IDEFixPack installed.

Share this post


Link to post

Wow ! I would never have found that in my attempts to see what was going wrong.  Many thanks.

Share this post


Link to post

@Kryvich  In one of my tests I opened the dfm in Notepad++, changed the encoding from UTF-8 to ANSI and made another change so that it was saved. This didn't change anything.  I normally have my dfm's as text - my issue was with a form, not a datamodule, though I doubt that makes any difference.

 

I tried converting the dfm to binary, saving and then converting back to text, but it didn't make any difference with the previous version installed.

 

I'm just happy now that I can use the pack - the IDE loads so much better.

Share this post


Link to post

@Sue King uData.dfm in binary format opens without error with any version of IDEFixPack installed. But OK...

Usually, IDEFixPack is the first plugin I install in a new version of Delphi.

Share this post


Link to post
1 hour ago, Stéphane Wierzbicki said:

Do we still need IDE fix pack for RIO 10.3.1 ?

Let's see after the installation 🙂

None of the patches fail to install. So there are no code changes in places that IDEFixPack patches.

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post

@jbg thank you for the confirmation.

I less and less understand Emb. This "new" IDE is so slow, flicker everywhere... 

 

Did they use their software? They should focus on quality rather than getting us such half backed solutions... 

 

 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×